Zásady ochrany osobních údajů

Kdo jsme

Naše webová adresa je: http://www.bydlenijezivot.cz. Správcem internetových stránek a vaších údajů je pan David Novák, se sídlem v Ostravě, Závodní 955/38, Ostrava-Hrabůvka, 700 30, Česká republika, IČ: 03542921. Provozuji internetové stránky www.bydlenijezivot.cz. Vaše osobní údaje zpracovávám jako správce, to znamená, že určuji, jak budou osobní údaje zpracovávány a za jakým účelem, po jak dlouhou dobu a vybírám případné další zpracovatele, kteří mi se zpracováním budou pomáhat.

Jestliže jste naším zákazníkem, odběratelém novinek nebo jste pouze přišli navštívit naše internetové stránky, sdělujete a svěřujete nám své osobní údaje. Plně zodpovídáme za jejich ochranu a bezpečení. Zde se dozvíte, jak chráníme a pracujeme s vašími osobními údaji. Přečtěte si také o zásadách a právech, které máte v souvislosti s GDPR.

Jaké shromažďujeme osobní údaje a proč je shromažďujeme

Komentáře

Když návštěvníci přidají komentář na tento web, jsou shromažďovány údaje zobrazené ve formuláři pro komentář, dále IP adresa návštěvníka a řetězec user agent definující prohlížeč, což pomáhá k detekci spamu.

Službě Gravatar může být poskytnut anonymní řetězec vytvořený z vaší emailové adresy (nazývaný také hash), díky kterému lze určit jestli tuto službu používáte. Zásady ochrany osobních údajů služby Gravatar jsou k dispozici zde: https://automattic.com/privacy/. Po schválení vašeho komentáře je váš profilový obrázek viditelný pro veřejnost v kontextu vašeho komentáře.

Média

Pokud nahráváte obrázky na tento web, měli byste se vyhnout nahrávání obrázků s vloženými údaji o poloze (EXIF GPS). Návštěvníci webu mohou stáhnout a zobrazit libovolné data o poloze z obrázků na webu.

Poskytování služeb, plnění smlouvy

vaše osobní údaje v rozsahu: jméno a e-mail, nezbytně potřebujeme k plnění smlouvy (např. zaslání kontaktního formuláře apod.).

Marketing – zasílání newsletterů, obchodních nabídek a ebooků

Pokud máte zájem o zasílání newsletteru, ebooku a obchodních nabídek musíte nám dát váš souhlas se zpracováním osobních údajů, konkrétně jméno a email. Newslettery, ebooky a obchodní nabídky vám zasíláme po dobu, než se sami odhlásíte. V případě, že se neodhlásíte a máte stále zájem o zasílání newsletteru, obchodních nabídek a ebooků, jsou vaše údaje shromažďovány po dobu 3 let.

Fotografická dokumentace, reference

Vaše reference na našich internetových stránkách můžeme zveřejňovat pouze s vaším souhlasem. V referencích uvádíme jméno, příjmení a fotografii.

Cookies

Tato webová stránka používá cookies k personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte. Pokud pokračujete v používání našich webových stránek, souhlasíte s našimi soubory cookie. Nastavení cookie můžete buď to kliknutím na nastavení nebo po souhlasu v dolní části webové stránky kliknutím na ozubené kolečko kdykoliv zrušit. Používání cookies můžete na svém počítači zakázat.

Vložený obsah z dalších webů

Příspěvky na těchto stránkách mohou obsahovat vložený obsah (například videa, obrázky, články atd.). Vložený obsah z jiných webových stránek se chová stejným způsobem, jako kdyby návštěvník navštívil jiný web.

Tyto webové stránky mohou shromažďovat data o vás, používat soubory cookies, vkládat další sledování od třetích stran a sledovat vaši interakci s tímto vloženým obsahem, včetně sledování interakce s vloženým obsahem, pokud máte účet a jste přihlášeni na danou webovou stránku.

S kým sdílíme vaše údaje

Využíváme služeb a aplikací zpracovatelů. Zpracovatelé si jsou vědomí a seznámení s ochranou osobních údajů podle zákona GDPR a v mnoha případech dokáži ochránit osobní údaje lépe než mi. Seznam zpracovatelů a poskytovatelů naleznete zde:

Jak dlouho uchováváme vaše údaje

Pokud přidáte komentář, komentář a jeho metadata budou uchovávána po dobu neurčitou. Údaje jsou uchovávány za účelem automatického rozpoznání a schválení všech následných komentářů, místo jejich držení ve frontě moderování.

Pro uživatele, kteří se registrují na tomto webu (pokud mají tuto možnost), ukládáme také osobní údaje, které uvádějí ve svém uživatelském profilu. Všichni uživatelé mohou kdykoliv vidět, upravovat nebo smazat své osobní údaje (s výjimkou toho, že nemohou změnit své uživatelské jméno). Administrátoři webu mohou také tyto informace zobrazit a upravovat.

Jestliže od nás odebíráte newslettery, obchodní nabídky či ebooky, uchováváme vaše osobní údaje po dobu 3 let, pokud neučiníte dle svého uvážení dříve.

Jaké máte práva?

Pokud máte na tomto webu účet nebo jste zde přidali komentáře, můžete požádat o obdržení souboru s exportem osobních údajů, které o vás uchováváme, včetně všech údajů, které jste nám poskytli. Jsme povinní vám tyto osobní údaje předložit do 14 dnů. Můžete také požádat o odstranění veškerých osobních údajů, které o vás uchováváme. Tato možnost nezahrnuje údaje, které jsme povinni uchovávat z administrativních, právních nebo bezpečnostních důvodů.

Kontaktní údaje

O report vašich osobních údajů můžete požádat na emailové adrese david.novak1995@email.cz. V případě vašeho zájmů o smazání osobních údajů, můžete taktéž napsat na emailovou adresu david.novak1995@email.cz

Dodatečné informace

Jak chráníme vaše osobní údaje

Vaše osobní údaje ukládáme do souborů, které máme uložený v zabezpečeném počítači s antivirovou ochranou. Počítač je zaheslovaný a nemá k němu přístup nikdo, kromě správce internetových stránek. Pro ochranu vaších osobních údajů využíváme nové technologie a modernizaci. K Vašim osobním údajům, které jsme od Vás získali, nemá přístup žádná neoprávněná osoba a nepředáváme je bez Vašeho souhlasu dalším subjektům pro další zpracování,

Jaké máme postupy při úniku informací

V případě úniku informací důkladně prověříme, odkud informace unikli. O úniku budeme kontaktovat postiženého a vysvětlíme mu konkrétní problém. Dále se budeme snažit možnou škodu napravit s dotyčnou osobu formou dohody. Při vzniku bezpečnostního incidentu (porušení zabezpečení osobních údajů) oznámí správce toto porušení dozorovému úřadu (Úřad pro ochranu osobních údajů).

Stížnost u Úřadu na ochranu osobních údajů

Pokud máte pocit, že s vašimi údaji nezacházíme v souladu se zákonem, máte právo se se svou stížností kdykoli obrátit na Úřad pro ochranu osobních údajů. Budeme moc rádi pokud nejprve budete o tomto podezření informovat nás, abychom s tím mohli něco udělat a případné pochybení napravit.